Quines són les solucions?

-CANVIEU ELS HÀBITS DE TRANSPORTS:

·Pels petits viatges, és millor utilitzar mitjans de transports no motoritzats (caminar, anar en bicicleta, patinets…)o transports públics com: (autobús, tren, tramvia…)

Però per als desplaçaments nacionals és millor agafar el tren que l’avió.

Résultat de recherche d'images pour

-COMPREU PRODUCTES MES RESPECTUOSOS:

Pels vostres productes més alimentaris, l’elecció s’ha de fer entre els productes locals. Les fruites i llegums han de ser estacionals, comprats en el moment de la seva maduresa i de la manera la més natural possible evitant d’utilitzar productes químics.

-REDUEIX EL CONSUM D’ENERGIA ELÈCRTRICA:

Quan compreu aparells electrodomèstics, assegureu-vos de triar productes que utilitzen poca energia.
Per la il·luminació domèstica, és millor comprar bombetes de baix consum que consumeixen cinc vegades menys energia i que duren vuit cops més de temps.
Per evitar de gastar massa energia, caldria isolar el més possible les cases.

-CLASSIFICA ELS TEUS RESIDUS:

La classificació dels residus domèstics permet limitar la quantitat d’escombraries dipositades als abocadors. Es poden reciclar: El vidre, el paper, el cartró, el plàstic, el ferro… i també elaborar el seu propi compost a partir de pelades.

-REDUEIX EL CONSUM D’AIGUA:

El consum d’aigua es pot reduir molt fàcilment com: Tancar les aixetes entre dues utilitzacions, reutilitzant l’aigua utilitzada per rentar fruites i verdures, per regar el vostre jardí…  Agafar dutxes en lloc de banys o utilitzar una cadena d’aigua econòmica.

Aquí teniu un quèquicom de TV3 a la carta que explica quines energies són poc contaminants i com fer-les servir.